Knjiga o spoznaji - tvrdi uvez

Godina izdanja: 2018.

Uvez: tvrdi

Format: 20,5 x 12,5

Stranica: 314

ISBN: 978-953-218-622-2

Još detalja


160,00 KN

Loyalty program By buying this product you can collect up to 16 loyalty points. Your cart will total 16 points that can be converted into a voucher of 3,20 KN.


30 ostale knjige u istoj kategoriji:

Put prema slobodi pun je pitanja i nesigurnosti. Je li zaista moguće spoznati tko smo? Imaju li naši životi smisao ili smo tek slučajno tu? Čime bismo trebali pridonijeti? Što bismo trebali postati, stvoriti, podijeliti s drugima?

Osho, jedan od najprovokativnijih mislilaca našega doba, poziva nas u Knjizi o spoznaji da spoznamo naš svijet i sebe same na jedan novi,  radikalan način. Prvi je korak prema spoznaji, kaže, sumnja preispitivanje svega onoga u što su nas učili da vjerujemo. Bezbrojni ljudi su nam cijeloga života prenosili takozvane istine — vjerovanja koja smo prihvatili bez razmišljanja. Tek kroz preispitivanje naših vjerovanja, pretpostavki i predrasuda možemo početi otkrivati svoj jedinstveni glas i ukloniti sve podjele, i one vanjske i unutarnje.

Kad jednom otkrijemo svoje autentično ja, možemo prigrliti sve aspekte ljudskog iskustva — od ovozemaljskih užitaka koji karakteriziraju Grka Zorbu, do svjesnosti i spokaja Gautame Buddhe. Možete postati cjelina i živjeti u potpunosti, spremni s kreativnošću i suosjećanjem odgovoriti na religijske, političke i kulturne podjele kojima je sada zaraženo naše društvo.

U ovoj revolucionarnoj knjizi Osho identificira, razvezuje i na kraju pomaže odvezati čvorove straha i nerazumijevanja koji nas ograničavaju — ostavljajuči nas slobodnima da otkrijemo i pronademo svoj vlastiti put prema slobodi. Sumnjajte — jer sumnja nije grijeh, sumnja je znak naše inteligencije. Niste odgovorni nijednoj državi, nijednoj crkvi, nijednom Bogu. Odgovorni ste samo za jednu stvar — samospoznaju. Ispunite li tu odgovornost, čudo je u tome što čete bez ikakvog napora moći ispuniti i sve druge odgovornosti.

U trenutku kad doprete do svoga bića, dogodit će se revolucija, radiklano će se promijeniti vaš cijeli pogled na život. Počet ćete osjećati novu odgovornost — ne kao nešto što morate učiniti, ne kao dužnost koju treba obaviti, već kao užitak.

No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

Košarica  

Nema knjiga

Dostava 0,00 KN
Ukupno 0,00 KN

Na blagajnu